Emocje żywienia – żywienie emocji
Unikalny warsztat na którym zajmiemy się Twoimi nawykami żywieniowymi, z punktu widzenia emocji. Rozpoznasz emocje, jakie towarzyszą jedzeniu, jakie Ci towarzyszą od dzieciństwa, czasem przy każdym posiłku.
Co zajadasz, kiedy masz kompulsy ? Jak sięgasz po słodycze, a potem dopiero się zastanawiasz co zrobiłaś?
Podczas tych 2 dni, przygotujemy także posiłki zgodne z zasadami „OdŻywiania z Dziczejemy”. Bez lektyn, wegetariańskie, z udziałem dostępnych w maju dzikich roślin jadalnych.
Zobaczysz jak można smacznie, szybko i atrakcyjnie przygotować posiłki – bez zbóż, warzyw strączkowych i psiankowych, bez mięsa i nabiału krowiego.
Popracujemy z nawykami, nawykami – które nas odżywią i wzmocnią ! Sprawią, że jedzenie będzie radością, będziesz jeść do woli, to co Ci służy.
Oczywiście najpierw poznasz swoje nawyki nawyki, i będziesz miała okazję uwolnić emocje z nimi związane.
Zapraszam na moje autorskie połączenie, w wersji wegetariańskiej, żywienia opisanego przed dr Stevena Grundy w książce Roślinne kłamstwo, nazywanego dietą bez lektyn – z lekkim, łatwym i przyjemnym wprowadzeniem dzikich roślin jadalnych do swojej kuchni.
Żywienie to ma wysoki potencjał przeciwzapalny, wspiera odżywienie i detoksykacje w łatwy sposób, bez ograniczeń ilościowych.
Plan warsztatów:
Podstawy pracy z emocjami
Rozpoznanie emocji związanych z jedzeniem
Poznanie zasad OdŻywiania z Dziczejemy
Warsztaty kulinarne i wspólne przygotowanie posiłków
Spacer botaniczny z rozpoznawaniem dzikich roślin jadalnych
Czas trwania warsztatów
Środa 01.05 – 10 – 19.00
Czwartek 02.05 – 9.00 – 17.00
Inwestycja – 1180 zł
( cena obejmuje nocleg i wyżywienie w miejscu warsztatów )
W cenie posiłki – późne śniadanie na rozpoczęcie warsztatów, obiad, kolacja w sobotę oraz śniadanie i obiad w niedzielę – oraz przekąski i napoje.
Uwolnisz emocje związane z jedzeniem, odżywianiem i zajadaniem problemów.
Poznasz siebie lepiej i odkryjesz nowe smaki w kuchni.
Płatność przelewem do 20.04.
Zapraszam do Akademii Dzikiej Kuchni, poznasz dzikie rośliny jadalne w ich naturalnym środowisku oraz jak i gdzie możesz je wykorzystać.
Odkrywaj razem ze mną sekrety dzikiej kuchni i ziołoznawstwa na kanale DziczeJemy. Zapisz się, aby być na bieżąco z nowościami kulinarnej przygody z roślinami jadalnymi i naturalnymi metodami zdrowego życia. Smacznej podróży życia pełnej zielonych inspiracji!