Obrazek reklamujący warsztaty DziczeJemy

Warsztaty dzikiej kuchni w Teresinie SOBOTA O 12:00 – 16:00

Najlepszą inwestycją jest nauka.
Poznaj rośliny, które będąc w najbliższym otoczeniu, mogą być Twoją żywnością, codzienną a jednocześnie o najwyższej jakości.
Podczas spaceru nauczysz się rozpoznawać rośliny – dzikie warzywa, inaczej patrzeć na superfood potocznie zwany chwastami.
Poznasz takie ich cechy , które pozwolą je odróżniać od innych roślin.
Takich roślin jest najczęściej 15 – 25 gatunków w najbliższym otoczeniu.
W drugiej części spotkania odbędą się warsztaty kulinarne, podczas których przyrządzimy potrawy i przekąski, idealne na śniadanie, obiad i kolację.
Spacer i zbieranie ziół odbędą się w okolicy Pałacu w Teresinie. Warsztaty – miejsce podam uczestnikom warsztatów.
Prowadząca – Justyna Pargieła
Ziołoznawca – studia podyplomowe na Uniwersytecie Rzeszowskim – 2016
Towaroznawca zielarski, kosmetyków i żywności funkcjonalnej – studia podyplomowe na PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie – 2018
Zielarz – fitoterapeuta po kursie w Instytucie Medycyny Klasztornej w Katowicach – 2018
Naturopata – kurs i egzamin w Izbie Rzemiosł w Katowicach – 2019
Absolwentka kursu Terapie Biologiczne u dr Henryka Różańskiego – 2020
Absolwentka kursu Fitoterapia Szczegółowa u dr Henryka Różańskiego – 2021
Psychodietetyk – studia podyplomowe WSNS Lublin – 2022
Absolwentka kursu Terapie Biologiczne w Instytucie Medycyny Klasztornej – 2021 -2022
Słuchaczka kursu – Polskie rośliny w medycynie ekstremalnej I w okresie głodu 2022/2023
Autorka w Wydawnictwie Zdrowie bez leków ( od 2019 r.)
Wykladowczyni w Instytucie Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych ( od 2019r.)
Autorka książki – DziczeJemy w kuchni – 24 rośliny, które od teraz mogą być Twoim pożywieniem
 
 
 
Udział w warsztatach – inwestycja w wiedzę i umiejętności – 288 zł od osoby
zapisy – na mail – dziczejemy@gmail.com lub sms – 535 096 385. Miejsce rezerwuje zaliczka 88 zł

Dodaj komentarz