Możesz dodawać kotki leszczynowe do swoich ulubionych potraw.
Składniki :
* Cebula biała
* Cebula czerwona
* 5 średnich boczniaków
* 1/4 kalafiora
* Duża garść męskich kwiatów leszczyny
*1 łyżeczka curry
*Szczypta soli ziołowej, mojej
*1 łyżka oleju kokosowego
Przygotowanie :
Cebule pokroiłam, udusiłam na oleju kokosowym. Dodałam przyprawy. Następnie porwałam boczniaki, połamałam i pokroiłam kalafiora, dodałam kwiaty leszczyny. Chwilę poddusiłam, dodałam gorącej wody, do połowy objętości potrawy. Pod przykryciem gotowałam 10 min.
Odkrywaj razem ze mną sekrety dzikiej kuchni i ziołoznawstwa na kanale DziczeJemy. Zapisz się, aby być na bieżąco z nowościami kulinarnej przygody z roślinami jadalnymi i naturalnymi metodami zdrowego życia. Smacznej podróży życia pełnej zielonych inspiracji!