kotki leszczynowe z boczniakami

Przepis na Boczniaki z kotkami leszczyny

Możesz dodawać kotki leszczynowe do swoich ulubionych potraw.

Składniki : 
* Cebula biała
* Cebula czerwona
* 5 średnich boczniaków
* 1/4 kalafiora
* Duża garść męskich kwiatów leszczyny
*1 łyżeczka curry
*Szczypta soli ziołowej, mojej
*1 łyżka oleju kokosowego
Przygotowanie :
Cebule pokroiłam, udusiłam na oleju kokosowym. Dodałam przyprawy. Następnie porwałam boczniaki, połamałam i pokroiłam kalafiora, dodałam kwiaty leszczyny. Chwilę poddusiłam, dodałam gorącej wody, do połowy objętości potrawy. Pod przykryciem gotowałam 10 min.
Na wierzch świeży szczypiorek.
Smacznego !

Już 03.03.24 rusza V edycja wyzwania
Od-żyw się z DziczeJemy

Więcej przepisów na wykorzystanie dzikich roślin znajdziesz w mojej książce oraz w Akademii Dzikiej Kuchni.

Odkrywaj razem ze mną sekrety dzikiej kuchni i ziołoznawstwa na kanale DziczeJemy. Zapisz się, aby być na bieżąco z nowościami kulinarnej przygody z roślinami jadalnymi i naturalnymi metodami zdrowego życia. Smacznej podróży życia pełnej zielonych inspiracji!

☕Postaw mi kawę 

Bądź na bieżąco 

Zapisz sie do newsletter

Dodaj komentarz