Cześć Kochani!
Mam ogromną radość podzielić się z Wami fantastyczną nowiną. Już dzis 21.11.2023 o godzinie 17:00, w ramach Darmowego Kongresu Naturalnego Online, zabiorę Was w podróż po świecie, który kocham najbardziej – świecie dzikiej kuchni i ziołoznawstwa! 🌿💚
Będę miała zaszczyt podzielić się z Wami moją wiedzą, doświadczeniem i pasją. Opowiem Wam o magii dzikich roślin jadalnych, o smakach, które kiedyś były codziennością, a dziś można przywrócić je na Wasze stoły. Przyjrzymy się, jak dzikie rośliny mogą być integralną częścią zdrowego stylu życia, dodając nie tylko smaku, ale także korzyści dla naszego organizmu.
🌾 Streszczenie Wystąpienia: Zapraszam Was do odkrycia razem ze mną, dlaczego dzika kuchnia to coś więcej niż tylko trend. To powrót do korzeni, do tradycji, do harmonii z naturą. W moim wystąpieniu pokażę Wam, jak w prosty sposób wprowadzić dzikie rośliny do Waszej kuchni, czerpiąc z nich pełnię smaku i zdrowia.
🌱 Dlaczego Warto Przyjść:
Odkryj sekrety dzikiej kuchni.
Dowiedz się, jakie rośliny warto włączyć do diety.
Naucz się, jak dzikie rośliny mogą wspierać Twoje zdrowie.
Żywe Siedliska
JUSTYNA PARGIEŁA – PRELEGENT – KONGRES NATURALNY ONLINE 20-30.11.2023
Tytuł wystąpienia: DZIKA KUCHNIA
Justyna Pargieła
Ziołoznawca – studia podyplomowe na Uniwersytecie Rzeszowskim – 2016
Towaroznawca zielarski, kosmetyków i żywności funkcjonalnej – studia podyplomowe na PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie – 2018
Zielarz – fitoterapeuta po kursie w Instytucie Medycyny Klasztornej w Katowicach – 2018
Naturopata – kurs i egzamin w Izbie Rzemiosł w Katowicach – 2019
Absolwentka kursu Terapie Biologiczne u dr Henryka Różańskiego – 2020
Absolwentka kursu Fitoterapia Szczegółowa u dr Henryka Różańskiego – 2021
Psychodietetyk – studia podyplomowe WSNS Lublin – 2022
Absolwentka kursu Terapie Biologiczne w Instytucie Medycyny Klasztornej – 2021 -2022
Absolwentka kursu – Polskie rośliny w medycynie ekstremalnej I w okresie głodu 2022/2023
Autorka w Wydawnictwie Zdrowie bez leków ( od 2019 r.)
Wykładowczyni w Instytucie Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych ( od 2019r.)
Autorka książki – DziczeJemy w kuchni – 24 rośliny, które od teraz mogą być Twoim pożywieniem ( 2022).
Ekspert Pytania na Śniadanie (od 2020), w zakresie zielarstwa i dzikiej kuchni
Streszczenie:
Z założenia DziczeJemy to przeciwieństwo ruchów „cywilizujących” nasze społeczeństwo, które w rezultacie nas odczłowieczają, odciągają od natury, korzeni, przeszłości i historii i od ZDROWIA.
Kuchnia naszych przodków była różnorodna, mimo jej skromności w naszym mniemaniu. Jadano dzikie rośliny nie tylko z biedy, jak uważamy, ale jako zupełnie normalny i oczywisty element posiłku.
Przywróćmy te rośliny do łask i na nasze stoły.
Propaguję i proponuję pęczek liści mniszka z łąki zamiast główki sałaty z uprawy. Do zjedzenia, tak po prostu.
Uważam również, że rosnące w dziczy łąk i lasów rośliny mają MOC. Moc życia, przetrwania wśród innych roślin i stworzeń. Wybicia się przez gęstwinę korzeni sąsiadów i wrogów. To nie to samo, co sałata, której uprawiając człowiek robi miejsce na wzrost.
Te dzikie z dziczy rośliny dadzą nam tą siłę, którą same muszą mieć żeby przetrwać.
Zapraszam na smakowanie natury. Wiem, że razem łatwiej coś spróbować i zjeść i pokochać.
Obecnie do grona prelegentów należy ponad 120 osób. Pełna lista prelegentów, wraz z ich biogramami i tematami prelekcji zostanie opublikowana na stronie już niebawem.
WYPEŁNIENIE FORMULARZA REJESTRACYJNEGO
Osoby które wypełnią formularz otrzymają link do platformy na której odbędzie się konferencja. Istotnym jest by pamiętać o kliknięciu przycisku “prześlij formularz” – gdyż organizatorzy zastrzegają że link do spotkania online może on ulec zmianie.
POLUBIENIE STRONY NA FACEBOOKU
DOŁĄCZENIE DO GRUPY NA FACEBOOKU
SUBSKRYBUJ YOUTUBE
OBSERWUJ INSTAGRAMA
OBSERWUJ TIKTOKA
ŚLEDŹ TWITTER
DOŁĄCZ DO VK
OBEJRZYJ FILMY Z INNYCH WYDARZEŃ
FILM PROMOCYJNY
Zapraszamy !