GRECJA DLA ZIELARZY DZICZEJEMY GRECO PRODUCT

Grecja dla Zielarzy edycja III 25-31/05/2024

Poznaj greckie zioła w ich rodzimym środowisku! Edycja III Wiosna2 Maj 2024.

Kliknij tu by zobaczyć prezentacje 

Zacznij dobrze lato lato i zdobądź wiedzę na temat jakości produktów zielarskich i spożywczych, i nie tylko.
 
DziczeJemy razem z GrecoProducts zaprasza na już III edycję, planowanego  od wielu lat,  edukacyjnego wyjazdu  – kursu,
na temat greckich ziół i produktów spożywczych.
 
Byliśmy już w Grecji w listopadzie, posadziliśmy kilka gatunków ziół i teraz pojedziemy je zebrać!
 
Plan kursu:
*Zapoznanie się z grecką florą, dziko rosnącymi ziołami i owocami tego sezonu (zbiory ziół)
*Poznanie Historii ziołolecznictwa w Grecji oraz jej wpływu na Europejską medycynę
*Poznanie greckiej Historii
*Poznanie greckiej tradycyjnej gastronomii przez produkty które są jej podstawą, miedzy innymi zioła, dzikie roślinny jadalne, oliwki, wino, i oliwa z oliwek, sery feta i inne…
*Wykłady dotyczące produktów Bio, takich jak zioła, oliwy z oliwek, oliwki, greckich win, żywic roślinnych.
*Jest to alternatywna wycieczka która potrafi nauczyć i pokazać piękne miejsca w Grecji, które nie oferują klasyczne wycieczki turystyczne.
Szczegółowe informacje dla każdego uczestnika
 
 
Organizatorzy
 
Justyna Pargieła
* zielarka -fitoterapeutka
* ziołoznawca
* naturoterapeutka
* psychodietetyk
* wykładowca.
Organizatorka i prowadząca warsztaty, wykłady i zloty zielarskie. Pasjonatka ziół, zielarstwa i dzikiej kuchni. Prowadzi działalność edukacyjną pod marką DziczeJemy.
 
Chrystos Markopulos
Mgr leśnictwa i środowiska naturalnego, Mgr Architektury Krajobrazu, zielarz. Grek urodzony w Polsce. Prowadzi kooperatywę zrzeszającą greckich rolników. Uprawia i zbiera zioła ekologiczne w dzikich terenach, i oferuje je na europejskim rynku. Zajmuje się edukacją.
 
Plan wyjazdu edukacyjnego:
Wylot: 25 maja z Warszawa-Modlin do Salonik
Powrót: 31 maja z Salonik do Warszawy-Modlin
 
Cena wyjazdu:
3900 zł – obejmuje pobyt, wyżywienie, przejazdy, wizyty w zakładach produkcyjnych, warsztaty i wykłady, podstawowe ubezpieczenie.
Wyżywienie obejmuje śniadania oraz obiadokolacje.
Udział w kursie rezerwuje zaliczka 1500 zł. Całość kwoty płatna do końca marca. W sprawie innych metod płatności prosimy o kontakt. 
Istnieje możliwość wykupienia kursu poprzez zakup ratalny z iMoje -opcja dostępna przy wyborze płatności całości kwoty!
 
Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu.
 
Cena nie obejmuje przelotu ( cena pomiędzy 600 a 800 zł z bagażem podręcznym). Sugerujemy wykupienie bagażu rejestrowanego 20 kg, aby pomieścić i przywieźć od razu wszystkie wspaniałe zakupy.
 
Pomagamy w zakupie biletu. Na maila wysyłamy dane lotów, na które należy wykupić bilet.
 
Zapisy i informacje:
535 096 385
dziczejemy@gmail.com

Dodaj komentarz